Hur man hänger upp en hängmatta eller hängstol

* Avståndet ska ungefär vara ca 90% av hängmattans totala längd.

* En lämplig höjd för fästpunkterna är 140-200 cm

* Hängmattans djupaste punkt bör vara ca 50 cm ovan marken

Om hängmattans längd är 3.3 m lång kan du räkna ut det perfekta avståndet genom att att ta 3.3*0.9 = 2.97 m.

Man kan säga på ett ungefär att det rätta avståndet mellan upphängningspunkterna är ca 20-30 cm kortare än hängmattans längd.

Det är i genomsnitt 3 meter. Hängmattan kommer att vara ganska rak första gången du hänger upp den och töjer sig efter ett tag.

Här kan du se hur Caroline hänger upp en resehängmatta mellan två pelare..

UPPHÄNGNING INOMHUS

Hängmattor är både vackra och praktiska. När du behöver mer utrymme är det bara att hooka av den. Använd hängmattan för att i sovrummet, vardagsrummet, solrummet eller i gillestugan. Den går att sova i på natten och går att använda istället för soffa.

Enklast är att hänga upp hängmattan från väggen eller takbjälkar med våra upphängningsset. Du behöver en borr för att borra hål i väggen för krokarna. Repet behöver du för att justera längden för hängmattan om det är inte är rätt avstånd mellan väggarna. Hängstolar kan du hänga i exempelvis en större dörröppning, eller en takbjälke eller i taket. Även lutande tak går bra.

* UPPHÄNGNING UTOMHUS

Använd huset, garaget, träd, staket och stolpar och experimentera med rep och krokar. Det klassiska och snyggaste sättet är att hänga upp hängmattan mellan två träd.

Om du inte har något att hänga upp dem på kan du använda dig av en ställning. Vi har både tåliga metallställningar och vackra träställningar. Om du bara har ett träd, kan du hänga upp ena sidan med ett rep på trädet och använda Maderastativet istället för det andra trädet. Vi rekommenderar att stativet är 10-30 cm kortare än hängmattans totala längd, så att hängmattan hänger i en mjuk båge. Tänk också på att om du köper ett stativ behöver du inga extra rep eller krokar för att få upp din hängmatta – allt ingår. Instruktioner ingår i våra upphängningset och ställningar. Det är mycket lätta att montera och tar oftast bara ett par minuter.

UPPHÄNGNING AV HÄNGSTOLAR

* En bra höjd att hänga från är ca 210 cm.

* Se till att du har ett utrymme på ungefär 1,5 m x 1,5 m så att hängstolen kan hänga fritt.

* Hängstolens höjd över golvet/marken bör vara ca 50 cm.

Hängstolar tar upp mycket lite plats och är därför en smart lösning om man har lite plats men ändå vill ha en skön plats att slappna av i. Hängstolar kan du hänga i exempelvis en större dörröppning, eller en takbjälke eller i taket. Även lutande tak går bra.

Om du inte har något att hänga upp i alls, kan du använda dig att våra hängstolsställningar. Vi har flera olika att välja bland.

Man kan använda våra trädband på olika sätt som du kan se på videon ovan.

-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-11%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans
288,00kr
-26%
TROPILEX
2-4 Dagar leverans