Svar på vanliga frågor

Vilken storlek ska jag välja?

Generellt sett är en större hängmatta bättre eftersom du får mer yta att sprida ut dig på. Alla våra hängmattor har generösa storlekar. Det vill säga, om du väljer en singel-hängmatta som t.ex. iguana är den oftast tillräckligt stor för två personer och går bra att sova i om man är kort. En dubbel-hängmatta passar bra för ett par, en familj, och fungerar utmärkt att sova i för en normallång person. En familje-hängmatta är väldigt stor. Man försvinner nästan i den om man är själv. Den är idealisk för familjer med flera barn eller den som har plats som vill unna sig extra hängmatte-lyx. Om man ska ge bort enrecommend those. If you think you will be in the hammock with your kids or partner then get at least a double hammock and if you have the space get a family hammock. It depends what space you have and what you want to you with your hammock. Single hammocks pack up small and are very portable. Close to the portability of travel hammocks. Double hammocks are a bit bigger, not so portable but if you plan to keep the hammock at home or in the garden then who cares. The family hammocks mean room to lay in either direction, and you can fit 2 adults and kids in a hammock. Two adults can lay side by side and the hammock reshapes itself to make two bays to lay in. This is very comfortable. The Supernova hammock is just brilliant. It is big enough to hang out in with a whole group of friends. Or if you are just one or two people, you can bring the sides over to make a roof, it is that big. And you can also lay in any direction.

Vad behöver jag köpa för att hänga upp min hängmatta?

Först behöver du veta var du ska hänga upp din hängmatta. Om du ska hänga upp den utomhus och har två träd/stolpar rekommenderar vi våra trädband (tree bands).

Om du ska hänga upp inomhus behöver du väggkrokar som håller för en hängmatta. Vi har flera olika upphängnings-set att välja mellan. Du behöver ta reda på vad du har för slags vägg och se till att du har en stabil vägg. Krokarna är till för betongväggar och bjälkar i trä. (om du har en gipsvägg kan du ta reda på var det finns bjälkar bakom och hänga upp därifrån). Detsamma gäller om du hänger upp en hängstol i från taket.

Om du hänger upp din hängstol från en trädgren eller en bjälke kan du hänga upp alla våra rep. Det går också bra att hänga upp med trädbanden. Ett paket trädband innehåller två rep och krokar så då kan du hänga upp två hängstolar.

Om du inte har något att hänga upp från kan du välja någon av våra ställningar. De passar bra både ute och inne. Singel-hängmattor passar bra ihop med träställningen Siberia 359 eller Postura ställning i metall tex. Dubbel-hängmattor passar bra till träställningen SIberia 437 och postura också. Familje-hängmattor (de flesta) passar till ställningen Siberia 437.

För hängmattor ute brukar vi rekommendera att köpa till vårt hängmatte-bord också. Den är mycket praktisk.

Hur lång tid tar leveransen?

Leveranstiden beror på vilken vara du beställer och vart du bor.

Om du beställer ur vårt eget sortiment (Hamaca) skickar vi från vårt lager i Lund. Om du i söder om Sundsvall och i en större stad ska leveransen ta 1 dag. (förutsatt att du beställer innan kl 11.30 så att vi kan skicka ut samma dag) Om du bor längre ut på landet, i norr eller på en ö kan det ta upp till 2-3 dagar.

Om du beställer övriga produkter tar leveransen 4-7 dagar.

Det står tydligt på produkterna vilken leveranstid vi har.

Tänk på att leveransföretagen inte jobbar på helgerna så om du beställer på en fredagseftermiddag får du räkna med att ingenting händer förrän på måndagen.

När din order har packats och skickats iväg skickar vi ett spårningsnummer till dig så att du kan spåra själv online. 

Mindre paket hamnar på utlämningsställen (DHL för Hamaca och Schenker för övriga varor) 

Större paket (ställningar över 20kg tex) levereras direkt till din adress. Du behöver vara beredd på att leveransföretaget kontaktar dig för leveransen.

Det är viktigt att du själv håller reda på leveransen så att paketet inte går tillbaka till oss. Du får sms-avisering och mail-avisering. 

Hjälp! Jag har inte fått mitt paket

Om du inte har fått ditt paket i tid rekommenderar vi:

  • att dubbelkolla att leveransadressen är korrekt. Om du har angett fel adress kan vi tyvärr inte ändra på det när paketet har skickats ut. Isåfall kommer paketet att komma tillbaka till oss efter ungefär 2 veckor. Vi rekommenderar att du kontaktar oss omedelbart om du har angett fel adress.
  • I sällsynta fall har leveransbolaget inte kunnat komma i kontakt med dig eller missat att göra det. Om leveransen har “fastnat” någonstans är det bästa att ta kontakt direkt med leveransbolaget så ordnar de det snabbast.
  • Under högsäsongen kan det hända att varor tar slut om flera personer beställer samma sak samtidigt. Det är ovanligt. I sådana fall kontaktar vi dig direkt – oftasts via mail – och erbjuder alternativ så att paketet kan skickas ut i tid. Det är ganska osannolikt men det kan hända att en leverans kan missas att skickas ut. Har du inte fått något spårningsnummer inom 1-2 dagar rekommenderar vi att du tar kontakt med oss direkt så att vi kan kolla upp det.

Om du har någon fråga om ditt paket rekommenderar vi att du spårar den för snabbast svar. Det går givetvis bra att ringa eller maila oss så hjälper vi dig.

Vilka hängmattor passar bra som presenter?

Om man ska ge bort en hängmatta som present till en person brukar vi rekommendera dubbel-hängmattan cayo. Har man svårt att välja färg kan vi tala om att färgerna “lime”, “bordeaux”, och “mocca” brukar vara kundernas favoriter när de väljer presenter. Om man tänker ge bort ett set med ställning som tex 50-årspresent brukar favoriten vara deckset. Till barn har vi barn-hängmattor och barn-hängstolar som tex playa. Det här är faktiskt väldigt bra presenter eftersom det inte bara är en praktisk och snygg möbel utan också en leksak som man kan gunga i. Som julklappar brukar rese-hängmattorna vara mycket uppskattade presenter, till de som ska ge sig ut på resa till varmare länder. Våra hängmattor med fransar brukar passa bra som bröllopspresent.

Hjälp! Jag har inte fått några mail från er

Detta beror nästan alltid på att våra mail har hamnat i din skräppost. Så om du väntar på ett bekräftelse-mail men inte har fått något rekommenderar vi att du söker i skräp-posten. 

Det är också ganska vanligt att mail-adressen har stavats fel – särskilt om man har haft bråttom med att beställa. Om du misstänker att du har stavat fel kan du kontakta oss och gärna ge oss första adress-raden och ditt namn så kan vi söka i systemet och korrigera mail-adressen.

Våra mail skickas alltid ut automatiskt när du gör en beställning. 

Hjälp! Jag vet inte hur man handlar på internet

Om du inte är van vid att beställa på nätet hjälper vi dig gärna. Du kan ringa oss på 031-799 55 59 så hjälper vi dig och tar beställningen på telefonen istället.

Jag vill köpa in en större mängd

Om du vill köpa en större mängd till ditt företag / förening erbjuder vi mängdrabatter. Hängmattor är ypperliga företagspresenter. Om du beställer fler än 5 st kan vi lämna rabatt. För fler än 50 kan vi göra dem personliga genom att tex lägga till din logga. Vi kan ordna det allra mesta. Om du vill sälja våra produkter kan du både köpa ur befintligt sortiment eller så kan vi producera åt dig. Hör av dig till kundservice@hamaca.se för mer information och för att ta del av vår prislista för återförsäljare.