När var senaste gången för dig?

När var senaste gången för dig?

Innan du fortsätter att läsa det här inlägget vill jag att du stänger av musiken, TV eller vad som nu pågår i samma rum som dig. Jag vill att du är helt närvarande när du läser, annars missar du lätt poängen.

– i samarbete med Hamaca –

Vi lever i en tid där vi hela tiden vill göra flera saker samtidigt för att effektivisera oss själva. Kolla mailen när vi sitter på toa eller ta ett samtal medan vi äter. Om vi hela tiden gör något samtidigt som något annat, gör vi någonsin något helhjärtat då?

SVARA ÄRLIGT

  • När var senaste gången du BARA åt middag? Utan att bli distraherad av mobil, tv eller samtal med andra
  • När var senaste gången du satt i ett samtal och verkligen tittade den andra i ögonen? Utan att fundera på vad du ska säga som svar utan bara låta samtalet flyta, och ibland t.o.m låta det vara helt tyst
  • När var senaste gången du gick utomhus och funderade på hur luften känns mot ditt ansikte? Är den kall eller varm i dina lungor?
  • När var senaste gången du åt din mat långsamt? Inte andas in maten, utan ibland ta en paus och lägga ner besticken.

Skaffa dig en plats där du gör absolut ingenting, oavsett om det är som min hängstol eller en plats där du bor. Huvudsaken är att du gör det till DIN plats. En plats att bara vara, inget annat.

Anledningen till att jag valde hängstolen som min plats? Enkelt, jag kan ta med mig den var jag vill. Bara att kroka loss, ta den under armen och hänga upp den där det känns rätt just då.

Oftast blir det en lugn och orörd plats i skogen.

Jag kan erkänna att jag är och har varit PINSAMT dålig på det här själv. Senaste tiden har jag insett att jag har haft svårt för långvarig ögonkontakt, att inte fingra på min mobil första lilla sekund jag är uttråkad.

För mig handlar det om att göra aktiva val. När jag går över till en granne på middag lämnar jag mobilen hemma och försöker aktivt hålla ögonkontakten över bordet så länge jag kan utan att bryta den.

Gör det du gör till 100%. Går du en promenad, gör BARA det. Äter du middag, ät BARA mat och inget annat. Jag tror, och vet nu av egen försöksperiod att om jag ger det 100% blir det en helt annan upplevelse, en känsla av närvaro.

Kan erkänna att jag faktiskt längtar till snön lägger sig och jag kan kroka fast hängstolen i taket framför den sprakande björkveden och fortsätta att gunga där.

Nyfiken på en egen hängstol? Klicka HÄR. Hamaca tillverkar alla sina hängmattor och hängstolar i Colombia, och av återvunnen textil. Om du inte har någon fantasi och vill ha en exakt likadan som mig så heter min modell ”Cayo hängstol – Cupcake Stor”.

Lämna gärna en kommentar om du redan har en sån plats, om inte, var planerar du att ha den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *