Därför ska du köpa HAMACAs hängmattor och hängstolar

Vad är Hamacas bakgrund och filosofi?

Vi som driver Hamaca heter Caroline och Paul. Vi har sålt hängmattor sedan 2004 både i England och i Sverige och öppnar snart vårt lager i USA. Caroline har studerat humanekologi på universitet. Paul har studerat ekonomi. Båda är passionerade att hjälpa människor i fattiga länder och att motverka miljöförstöring på ett sätt som är möjligt där vi också kan försörja oss.

Det finns något mer bakom idén än att ”bara” försörja sig

Vi anser att det inte hjälper att skicka pengar till fattiga länder i form av bistånd. Dessa pengar hamnar ofta i fickorna hos korrupta politiker och organisationer tyvärr. Vi säger inte att bistånd inte går fram men menar att inte allt går fram, för så ser verkligheten ut tyvärr. Vi tycker inte heller att bistånd hjälper långsiktigt. Det är bara en ”quick fix”.

Det som vi har sett som hjälper är att ge människor riktiga jobb. Genom att välja att tillverka våra hängmattor i Indien och Colombia, och expandera verksamheten till andra länder, ger vi 100tals människor jobb. Våra krav är dessutom att de som jobbar ska trivas och ska få skäliga löner.

Var är Hamacas hängmattor tillverkade?

Hamacas hängmattor är tillverkade i Colombia och Indien. Vi söker en produktion för att hitta en bra producent av brasilianska hängmattor så vi kommer att besöka Brasilien i höst och anlita den som motsvarar våra förväntningar.

Hur är Hamacas hängmattor tillverkade?

Genom att vi står för produktionen kan vi dessutom kontrollera HUR de är producerade. Vi kan välja vilka vi vill anlita för att få råmaterialen. Träet som vi använder kommer till exempel från FSC-certifierade skogar.

Färgerna är AZO-fria. De är syntetiska men har minimal miljöpåverkan. Vi har experimenterat med växtfärger, tyvärr har efterfrågan har varit för liten och färgerna har varierat för mycket annars hade vi haft detta som alternativ.

Bomullen vi använder till våra Colombianska hängmattor är gjord av återvunnen bomullstextil, Bomullsindustrin kräver otroliga mängder vatten och mark . Genom att välja en produkt som är tillverkad av återvunnet material gör man miljön en större tjänst än att bara återbruka ett material. Marken och vattnet kan användas till något annat istället.

Varför ska du ha en hängmatta eller hängstol?

Hängmattor och hängstolar är så bekväma! Vi tycker att de borde finnas i varje hus och hem.
En hängmatta är inte bara bekväm utan också snygg och praktisk. Om du känner att du behöver något som piggar upp ditt hem är det definitivt en bra idé att ha tex en hängstol i ditt vardagsrum. Lägg i några kuddar och en filt så ser det riktigt mysigt ut.

En hängstol eller hängmatta i ditt hem sparar dessutom plats och går bra att komplementera eller byta ut mot tex soffor.

En hängstol eller hängmatta är dessutom ekonomisk. Jämför vad de kostar att hänga upp några hängstolar istället för att ha en soffa till exempel. Det blir en utmärkt lösning för den som är ekonomisk och är den perfekta presenten till den som just har flyttat hemifrån.

En hängmatta eller hängstol är dessutom synonym med sommar och semester. Trädgården eller sommarstugan är helt enkelt inte komplett utan hängmattan. Hur i hela världen kan man ha semester utan en hängmatta? En omöjlighet för oss som är insnöade i hängmattevärlden..

Varför ska du köpa en hängmatta av just Hamaca.se? 

Tja, om ovanstående anledningar inte redan har övertygat dig så kan jag lägga till att en hängmatta från Hamaca inte är samma sak som en hängmatta från våra vanligaste lågpriskedjor. Hamaca kan omöjligtvis konkurrera med lågprishängmattor eftersom de som arbetar får en skälig lön och materialet håller så hög kvalitet jämfört med det billigaste som finns på marknaden.

Frågan är om man vill ha en hängmatta som håller i en säsong eller en som håller i ett decennium eller mer. Det är upp till köparen helt och hållet. Om du föredrar det senare och gillar våra etiska krav vet du redan just varför du ska köpa en hängmatta från Hamaca.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *