12 anledningar och sätt att använda hängmattan

Lägg till ett hängmatte bord för extra lathet 🙂

Vet du hur mångsidiga hängmattor egentligen är? Det finns många användningsområden förutom att bara lata sig i dem. Jag ska dela med mig av några av våra bästa tips!

1. Koppla av och stressa av

Naturligtvis är hängmattor till för att lata sig i under sommaren. Hängmattor hjälper också till att slappna av i stressade situationer. Ibland när livet gör tvära kast kan det faktiskt vara bättre att sluta kämpa för stunden och ta ett djupt andetag, koppla av i en hängmatta och sedan planera nästa steg.

2. En hängmatta kan vara en plats där stora idéer föds!

Vara kreativ. Ensam eller ännu bättre – bjud in din partner eller en vän till din hängmatta. Fixa lite bra musik, något att tugga på, lite öl eller vad som hjälper dig att njuta av din tid i hängmattan och snacka långt in på småtimmarna. Några av våra bästa idéer startade i en hängmatta 🙂  

3. Hängmattor är rena himmelsriket för barnet!

Häng upp hängmattan åt barnen och låt dem ha roligt och gunga medan du kopplar av i en annan hängmatta.

4. Hängmattor är precis vad en gravid kvinna behöver

Är du gravid så är en hängmatta ett utmärkt ställe att vila i när du trött och inte orkar göra något. Häng upp den inomhus. Sen när du är höggravid och värkarna sätter igång men inte är tillräckligt starka för att ni ska åka in till sjukhuset så hjälper det faktiskt lite mot smärtan att gunga i den lite grann medan man lyssnar på lugn musik.  (Jag använde hängmattor under två graviditeter)

5. Hängmattan eller hängstolen blir ditt amnings-näste

En hängmatta och hängstol har varit oumbärlig när jag har ammar mina barn när de var riktigt små. Gör iordning med lite kuddar under bebisen så att du kan hålla händerna fria till att göra annat som att surfa på din smartphone, läsa en bok eller vad du nu känner för att göra medan barnet suger vidare.

6. Sov i en hängmatta

Hängmattor är sköna att sova i. Du kanske upptäcker att en hängmatta kan vara mer bekväm än din säng!

7. Extra plats för dina vänner 

Om du har en massa vänner över hos dig och inte har tillräckligt med sittplatser så är hängmattor och hängstolar utmärkta då du kan hänga upp dem lätt på krokar och rep och ta bort dem när du inte använder dem. De är också prisvärda möbler som är lätta att hålla rena.

8. Låt din bebis sova i den under dagen

Använd din hängmatta eller hängstol som sovplats till din bebis under dagen. Häng den lågt och lägg en stor kudde under för säkerhets skull. Svingandet kommer att göra så att ditt barn sover lite bättre.

9. Ha fest i hängmattan!

I vår Supernova hängmatta kan ni vara nästan så många som ni vill i. Denna hängmatta kan klara en mycket stor vikt  – problemet är, kommer du att hitta ett rep eller ett träd som är starkt nog? Så kanske det är bättre med upp till 6 personer åt gången i denna hängmatta!

10. För ADHD-behandling

Har du fått barn med ADHD? Hängmattor används i terapi sedan lång tid eftersom de har en lugnande effekt.

11. Jobba i hängmattan!

Eftersom vi befinner oss på resa just nu så har vi inte alltid en plats att hänga upp hängmattan från men när vi har det så använder vi den oftast som arbetsplats (för datorn eller mobilen) när vi inte använder den för lek och avkoppling. Så länge batteriet räcker såklart och sålänge solen inte är för starkt.

12. En hängmatta kan vara oumbärlig när man reser

Använd en hängmatta som en tillfällig plats att vila på när du reser! När vi reste i Thailand under förra året var vårt natt-tåg flera timmar försenat. Det fanns ingenstans att sitta ner men det fanns två trästolpar. Våra barn kunde sova i hängmattan medan vi väntade på tåget.

Du hittar vårt omfattande sortiment av hängmattor och hängstolar på www.hamaca.se. Vi levererar gratis nästa dag inom Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *